İl Kanser Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
28 Kasım 2023

IMG_0261-web.jpg

Dünyada ve ülkemizde sıklığı gittikçe artan kanserin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmasını amaçlayan İl Kanser Danışma Kurulunun 2023 yılının son toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU’nun başkanlığında yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Murat CAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Op.Dr. Süleyman ÖDEN, Sağlık Hizmetleri Başkan Vekili Op.Dr. Serkan DEDEOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Hidayet BAKAÇ, Kanser Birim Sorumlusu Dt. Hülya BATGİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Kamu ve Özel Hastanelerin Yöneticileri ve KETEM Sorumlu Hekimleri katıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Kanser Birim Sorumlusu Dt. Hülya BATGİ’nin 2023 yılı aktif kanser kayıt istatistiği ve kanser tarama faaliyetleri ile ilgili sunumu sonrası, kurul üyelerinin kanser kayıt, erken teşhis, tarama, kanser kontrol, epidemiyolojik araştırma ve benzeri konularda görüş ve önerileri değerlendirildi.