3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliklerimiz
09 Aralık 2022

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU’nun katılımıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Müdürlüğümüz yerleşkesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ergani İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çermik İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kamu ve özel kurumlardaki engelli ve yatağa bağımlı bireylere sağlık taraması yapılarak, risk tespit edilenler ileri tetkik ve tedavi için hastaneye yönlendirildi.

Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kayapınar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde stant açıldı.  Açılan stantta engelli bireylerin boy, kilo, bel çevresi, nabız, tansiyon, kan oksijen doygunluğu ve kan şekeri ölçümünün akabinde fidan dağıtımı yapıldı.

Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Aşık Veysel Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda fiziksel aktivite eğitimi ve etkinliği, Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da Hamravat Ortaokulu 8.Sınıf öğrencileri ile farkındalık eğitimi yapıldı. Hazırlanan empati parkuru ile engelli kişilerin hissettikleri ve yaşadıkları sorunlar konusunda interaktif katılımları sağlandı.

Engel Olma, Farkında Ol!