Diyabet tüm dünyada hızlı artan, bireyleri ve toplumları etkileyen bir salgın haline gelmiştir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülme sıklığı giderek artan, çocuklarımızı ve gençlerimizi de etkileyen bu hastalıkla etkin şekilde mücadele etmek ve diyabet konusunda bilgi düzeyini artırmak amacıyla “Türkiye Diyabet Programı” uygulanmaktadır. İlimizde geleceğin aşçılarına diyabet hastalığı konusunda farkındalık kazandırmak ve Diyabetli bireyler için menü uygulamaları önemli bir nokta teşkil etmektedir. Bu amaçla Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimi ile koordineli çalışılmıştır. Daha önce Okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Aşçılık alanı öğrencilerine Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Eşref ARAÇ ve Müdürlüğümüz Diyetisyeni Özge UYGUN BEYAZDAŞ ile Fizyoterapist Musa ERDOĞAN tarafından “Diyabet ve Tedavi Yöntemleri”, “Diyabet Hastalığında Beslenme”, “Diyabet ve Egzersiz” konularında eğitim verilmiştir. Eğitim sonrasında ise diyabet hastalarına yönelik sağlıklı, dengeli ve lezzetli bir menü oluşturmak için Müdürlüğümüz Diyetisyenlerinden Özge UYGUN BEYAZDAŞ ve Okulun öğretmenlerinden Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Şahibe ŞENER rehberliğinde öğrencilerle birlikte mutfakta uygulama yapılmıştır. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan yardımcımız Dr. Serkan BÜTÜN, Okul Müdürü Mehmet Arif ÖNCÜ, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Uzmanı Dr. Ferah ŞAHMAN GÖREN ile birim personellerine uygulama sonunda hazırlanan diyabet menüsü sunuldu. Amacımız geleceğin aşçılarına diyabet konusunda farkındalık kazandırmaktır.