Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Azaltılması Konulu Eğitim Sunumu


     Bilindiği gibi ev dışında yemek yiyen nüfusun arttığı son yıllarda; lokanta, pastane, kebapçı, kafe, fastfood, börekçi, kafe vb yerlerde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen “Aşırı Tuz ve Şeker Tüketimin Azaltılması” başta olmak üzere “sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi” amacıyla Bakanlığımız ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu (TLKPTF) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON)  arasında  işbirliği protokolü imzalanmış  ve 81 il düzeyinde çalışmalar başlatılmıştır.  

     Söz konusu işbirliği çalışmaları kapsamında lokantacılar ve pastacılar, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirici eğitim sunumuna aşağıda belirtilen linkten ulaşabilirler.

Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımının Azaltılması Konulu Eğitim Sunumu.pdf