Bölgemizin İlk Relaktasyon Polikliniği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Açıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Emzirme Danışmanlığı ve Relaktasyon Polikliniği açıldı.

Bölgemizin ilk Relaktasyon ve Emzirme Danışmanlığı Polikliniği SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında hizmet vermeye başladı.

Anne sütü,  bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklerin gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Ancak bazı durumlarda doğumdan hemen sonra anne sütü gelmeyebilir veya bir süre sonra kesilebilir. İşte bu durumda, relaktasyon adı verilen yönteme başvurularak anne sütünün tekrar üretimi büyük oranda sağlanıyor.

Relaktasyon Yöntemi Nedir?

Çeşitli sebeplerle sütü azalan veya kesilen anneler için hastanemizde hizmet vermeye yeni başlayan relaktasyon polikliniğimizde uygulanan yöntemlerle anne sütü üretiminin devam etmesi amaçlanıyor.

Relaktasyon yönteminde, silikon beslenme pompası annenin göğsüne bağlanır ve enjektör ile üstten mama verilir. Bu sırada bebek sütün anneden geldiğini düşünür ve emmeye başlar. Bebek emdikçe annenin süt kanalları uyarılır ve süt üretimi yeniden başlar.

Uygulama, genellikle 1 hafta boyunca bebeğin beslenmesi gereken her 3 saatte bir tekrarlanır. Çoğu anne 2-3 gün sonra damla damla süt üretmeye başlar. Yaklaşık 10 gün sonra ise hemen hemen her şey normale döner.

Relaktasyon Uygulaması Hangi Durumlarda Yapılır?

Relaktasyon Uygulaması;

1. Emzirmeye ara verilip bebeğin yeniden emzirmek istenmesi durumunda,

2. Evlatlık edinilmesi durumunda,

3. Bebeklerde meme reddi durumunda yapılır.

Polikliniğimizde relaktasyon uygulamasının yanı sıra; bebeğini emzirme konusunda sıkıntı yaşayan annelere doğru emzirme teknikleri ve süt arttırma yöntemleri konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti de verilmektedir. Ayrıca hastanede doğum yapmış olan anneler ve bebekleri de günlük yapılan ziyaretlerle emzirme eğitimi ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

• 2.jpg
  • 3.jpg