MORBİD OBEZ HASTA TAKİP KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI.
12 Haziran 2019

Morbid Obez Hasta Takip Komisyonu 12.06.2019 ’da Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Ek Bina Toplantı salonunda yapıldı.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Seyfettin SARIBAŞ başkanlığında ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Uzmanı Dr. Ferah ŞAHMAN GÖREN’in sunumuyla gerçekleşen toplantıya;  S.B.Ü. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Başhekim Yardımcısı Nuh BEREKATOĞLU, Endokrin Uzmanı Dr. Ümit ÇAVDAR, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Eşref ARAÇ, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Rıdvan YAVUZ ve Fizyoterapist Abdurrezzak KEŞİM;  Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nden Başhekim Yardımcısı Yunus EKEN ve Psikiyatri Uzmanı Recep BAŞARAN; Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nden Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Veysi BAHADIR; Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’ndan Obezite Birim Uzmanı Birgül DOĞAN ile Birim Sorumlusu Tarık YÜZEN ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube’si çalışanları Diyetisyen Emine GENÇ, Diyetisyen Mesut FİLİZ,  Fizyoterapist Musa ERDOĞAN, Hemşire Döndü ÇAKILTEPE ve Ebe Sibel TUNÇ AYDIN katılmıştır.

Toplantıda obezitenin yaşam kalitesini düşüren çok faktörlü kronik bir hastalık ve tüm dünyada hızla artan, bireyleri ve toplumları etkileyen küresel bir halk sağlığı problemi olduğunu belirtildi. Obezite ile mücadelenin başta diyabet, kalp damar hastalıkları, bazı kanser türleri, hipertansiyon gibi birçok hastalığın önlenmesinde temel olduğunu, bu nedenle morbid obez yani sağlık riski açısından öncelikli bireylerin sağaltımların yapılarak topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırılmalarının önemi vurgulandı. Önceki toplantıda alınan kararlar ve uygulamalar sunuldu. Tespitli Morbid obez hastalar hakkında konuşuldu. 2018-2019 yılı Morbid hasta verilerinin değerlendirildiği toplantı yeni kararların alınmasıyla sona erdi.

• WhatsApp Image 2019-06-12 at 14.24.57 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2019-06-12 at 14.24.58 (1).jpeg