Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel okul/kurumlarda öğrenim gören öğrenciler/ kursiyerler, beslenme ihtiyaçlarını okul/ kurumların yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. yerlerden karşılamaktadırlar.
Bazı bulaşıcı hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin kaynağını büyük ölçüde, gıda güvenilirliği kurallarına uyulmadan üretilen ve satışa veya tüketime sunulan gıda maddeleri teşkil etmektedir. Ayrıca kontrolsüz bir şekilde tüketilen enerji değeri yüksek, besin değeri düşük olan yiyecek ve içeceklerin yetersiz, dengesiz beslenmeye bağlı olarak; şişmanlık (obezite), zayıflık, kemik/diş sağlığı bozuklukları, çeşitli vitamin ve mineral yetersizliklerine neden olduğu ve yetişkinlik döneminde görülen bazı kronik hastalıklara (kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, bazı kanser türleri vb.) zemin oluşturduğu bilinmektedir.
Bu kapsamda 10.02.2019 Pazar günü Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Birimi'nde görev yapan Diyetisyen Mesut FİLİZ, TRT GAP Radyosu'na konuk olmuş, okul kantinlerinde satılması uygun olmayan ve uygun olan gıdalar hakkında, kantinde ve kantin çalışanlarında hijyen; kantin denetimleri ve okul sağlığı konularında açıklamalarda bulunmuştur.