MORBİD OBEZ HASTA TAKİP KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI.
21 Aralık 2018

Morbid Obez Hasta Takip Komisyonu 20.12.2018 ’de Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Ek Bina Toplantı salonunda yapıldı.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Uzmanı Dr. Ferah ŞAHMAN GÖREN başkanlığındaki toplantıya,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığından İl Koordinatörü Fırat UYGUR, Obezite Birim Uzmanı Birgül DOĞAN, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinden Endokrin Uzmanı Dr. Ümit ÇAVDAR,  Fizyoterapist Abdurrezzak  KEŞİM ,   Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinden Psikiyatri Uzmanı Eda TAYFUR ve  Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Diyetisyen Emine GENÇ, Diyetisyen Mesut FİLİZ,  Fizyoterapist Musa ERDOĞAN  ve Birim personeli katıldı.

Dr. Ferah ŞAHMAN GÖREN yaptığı açılış konuşmasında;  obezitenin yaşam kalitesini düşüren çok faktörlü kronik bir hastalık ve tüm dünyada hızla artan, bireyleri ve toplumları etkileyen küresel bir halk sağlığı problemi olduğunu belirtti. Obezite ile mücadelenin başta diyabet, kalp damar hastalıkları, bazı kanser türleri, hipertansiyon gibi birçok hastalığın önlenmesinde temel olduğunu, bu nedenle morbid obez yani sağlık riski açısından öncelikli bireylerin sağaltımların yapılarak topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırılmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Önceki toplantıda alınan kararlar ve uygulamalar sunuldu. Tespitli Morbid obez hastalar hakkında konuşuldu. 2018 yılı Morbid hasta verilerinin değerlendirildiği toplantı yeni kararların alınmasıyla sona erdi.

• IMG-20181220-WA0014.jpg
  • IMG-20181220-WA0010.jpg