
Meme kanseri, meme dokusunu oluşturan hücre gruplarından birinin değişime uğraması ve kontrolsüz olarak çoğalması nedeniyle oluşan tümör sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.
Kanserli doku, önce yakın çevresine sonra, memeye yakın lenf bezlerine yayılım göstermektedir. Zamanında tanı konulup tedavi edilmeyen hastalarda kanserin diğer organlara yayılması ise tedaviyi güçleştirmektedir.
Kadınlarda en sık görülen kanser tipi olan meme kanseri hastalığında, son yıllarda teşhis ve tedavi anlamında büyük ilerlemeler kaydedilmekle birlikte erken tanı ile tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır.
“Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri” kapsamında Müdürlüğümüzde çalışan kadın personellerimize; Meme kanserinin erken tanısında kullanılan tarama testleri, erkan tanının önemi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) hakkında Kanser Birim sorumlusu Dt. Hülya BATGİ tarafından sunum yapıldı. Kanser birimi çalışanı Ebe Ayşe BÜLBÜL ŞEMİN tarafından kendi kendine meme muayenesinin (KKMM) uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimin sonunda katılımcılara; el broşürü ve farkındalık materyallerinin yer aldığı hediye paketleri takdim edildi.
Unutmayın!
”KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR ‘’