TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ HASTALARI İLE FUTSAL ETKİNLİĞİMİZ
13 Ağustos 2018

Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Toplum Ruh Sağlığı Merkezine başvuran hastalarımıza psikososyal destek sağlamak amacıyla Futsal (Salon Futbolu) müsabakası düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Köşkler Spor Salonunda Futsal (Salon Futbolu) düzenlenen müsabakaya hasta yakınları ve sporseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı”nın hedeflerinden biri de ağır ruhsal bozukluğu olan bireyler için; hastane temelli uygulamalardan, toplum temelli ruh sağlığı hizmetleri modeline geçilmesidir. Bu amaçla “Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM)” kurulmuştur.

TRSM’ler, bölgesindeki ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların (şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ile duygu durum bozuklukları) ve ailelerin bilgilendirildiği, hastaların ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği; “rehabilitasyon, psikoeğitim, iş-uğraş terapisi, grup ve bireysel terapi” gibi yöntemler kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen, psikiyatri klinikleri ile ilişkili çalışan birimlerdir.