“BÖBREKLER VE KADIN SAĞLIĞI" PROGRAMI İLE BÖBREK SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
09 Mart 2018

8 mart ‘Dünya Kadınlar Günü’…. Ama bugünün özelliğine özellik katan bir detay var. Her yıl mart ayının ikinci perşembesi kutlanan ‘Dünya Böbrek Günü’de bu sene 8 mart gününe denk geldi. Yani bu sene her iki güzel gün de beraber kutlanıyor.

Bu iki özel günün aynı güne denk gelmesi ve 2018’in ana temasının “Böbrekler ve Kadın Sağlığı” olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde program düzenlendi. Programa Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mine BAHÇIVAN, Kalite ve Destek Müdürü Zeyni AKÇAY, Organ Nakil Merkezi Mesul Müdürü Doç.Dr. Şafak KAYA, Nefroloji Uzmanı Uz.Dr. Emrah GÜNAY, bir böbreğini kızına vererek ikinci kez hayata bağlayan bir anne ve bağışlanan böbrekle yaşama yeniden tutunan kızını misafir ettik.

Program sonunda Kalite ve Destek Müdürü Zeyni AKÇAY İl Sağlık Müdürlüğümüze böyle anlamlı bir günde bu güzel programı organize ettikleri için teşekkürü borç bildiklerini söyledi ve etkinliğe katılan kadınlara çiçek takdim ederek "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı.

• 2.jpg
  • 3.jpg