DİYARBAKIR’DA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
16 Kasım 2017

IMG_7501.JPG
Müdürlüğümüzce ‘‘Sağlıklı Bir Gelecek Hakkımız’’ sloganıyla İl genelinde ‘‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’’nde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Ceylan Karavil AVM ve Forum Diyarbakır AVM ile 17 İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nde kurulan stantlarda kan şekeri ölçümü yapılarak; diyabet, dengeli beslenme ve obezite ile ilgili broşürler (Gebelikte Diyabet, Diyabetin Belirtileri, Diyabetle Yaşam, Diyabetli Ayak, Tip-1 ve Tip-2 Diyabet, Sağlıklı beslenme, Düzenli egzersiz) dağıtıldı. Toplam 1100 vatandaşımızın kan şekeri ölçümü yapılarak diyabet riski taşıyan vatandaşlarımız sağlık kurumlarına yönlendirildi. Ayrıca Forum Diyarbakır AVM önünde kurulan Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı’nda sağlık personelleri tarafından eğitimler verildi. Çocuk Hastalıkları Hastanesi Endokrin Kliniğinde takipli diyabetli çocukların sinemaya ve yemeğe götürülmelerinin ardından hastane terasında diyabetik pasta kesilerek ‘‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’’  çoşkuyla kutlandı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Yard. Doç. Dr. Eşref ARAÇ, Çocuk Hastalıkları Hastane Başhekimi Uzm.Dr. Serhat SAMANCI, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Zülfü Barış ŞAHİN, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Semih Erdal TEKAY ve diyabetli çocuklar ve aileleri ile çok sayıda sağlık çalışanının katılım gösterdiği etkinlikte diyabetli çocuklara, Diyabet Eğitim Kitabı ve Sağlıklı Çocuk Dergisi hediye edildi.

Dr. Mehmet Sait AVAR; diyabetten korunmada ve diyabetin önlenmesinde öncelikle Sağlıklı beslenmenin ve hareketsiz yaşam tarzından uzak durmanın, düzenli egzersiz yapmanın önemine vurgu yaptı. Diyabetin son yıllarda hızla arttığını, diyabetin önlenmesi ve diyabetten korunmak için farkındalığın artırılmasında sağlık çalışanlarına çok iş düştüğünü belirtip, vatandaşlarımızla diyabet ile ilgili sohbet etti.

IMG_7410.JPG
IMG_7417.JPG