İl Kanser Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 18/12/2019

IMG_8440-1.jpg

Dünyada ve ülkemizde sıklığı gittikçe artan kanserin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınmasını amaçlayan İl Kanser Danışma Kurulunun 2019 yılı
nın son toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin’in başkanlığında yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Zülfü Barış Şahin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Abidin Tüzün, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Serkan Bütün, Kanser Birim Sorumlusu Dt. Hülya BATGİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Kamu ve Özel Hastanelerin Yöneticileri ve KETEM Sorumlu Hekimleri katıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan TEKİN’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Kanser Birim Sorumlusu Dt. Hülya BATGİ’nin 2019 yılı aktif kanser kayıt istatistiği ve kanser tarama faaliyetleri ile ilgili sunumu sonrası, kurul üyelerinin kanser kayıt, erken teşhis, tarama, kanser kontrol, epidemiyolojik araştırma ve benzeri konularda görüş ve önerileri değerlendirildi.