Hastanelerimizde Dünya Diyabet Günü Etkinliklerimiz

Güncelleme Tarihi: 14/11/2019

1921 yılında insülini bularak diabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü 14 Kasım’ı diyabete farkındalığı artırmak ve mücadeleyi yaygınlaştırmak amaçlanmaktadır. Her yıl farklı bir temanın belirlendiği Dünya Diyabet Günü  2018 ve 2019 yılları teması “Diyabet ve Aile”dir.

Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir. Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede kilit rolü vardır ve sağlıklı bir hayat tarzını yaşamak için eğitim, kaynaklar ve uygun ortamlarla desteklenmelidirler. Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1 ‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti ve risk faktörleri hakkında farkındalık hastalığı erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak amacıyla hastanelerimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Diyabet hastası çocuklarımıza yemek, sinema ve müzik dinletisi;  hasta ve hasta yakınlarımıza ücretsiz kan şekeri ölçümünün yapıldığı standlarımızda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.