"Beyin Sağlığı ve Felç Farkındalık Toplantısı" Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 25/10/2019

Müdürlüğümüz ve Beyin Damar Hastalıkları Hasta Derneği (BEYİNDER) işbirliğiyle "Beyin Sağlığı ve Felç Farkındalık Toplantısı" düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda felç ve beyin sağlığına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait Avar BEYİNDER ile vatandaşları inme hakkında bilgilendirmek için bu toplantının düzenlendiğini ifade ederek "Yaptığımız girişimlerle Dicle Üniversitesinin yanı sıra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanemizde de inme merkezi oluşturduk. Artık Diyarbakır'da iki hastane bu yönde hizmet vermektedir." dedi.

BEYİNDER Onursal Başkanı Prof. Dr. Taşkın Duman'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda BEYİNDER Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz, inme hastalığında farkındalığın ve ilk müdahalenin önemini belirtti.

Uludüz, Diyarbakır'da iki merkezde inme hastalığına müdahale eden iki birim bulunduğunu ve kentimizin bu konuda şanslı olduğunu aktararak İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR'a bu imkanların sağlanması nedeniyle teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından BEYİNDER Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Füsun Mayda Domaç, "Beyin nasıl bir organ?", BEYİNDER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Dilcan Kotan, "Beyin sağlığı nedir?", Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Abdullah Acar, "Felç geçirdiğimi nasıl anlarım?" ve Prof. Dr. Mehmet Aluçlu da "Felç tedavi edilebilir bir hastalık mı?" konularında sunum yaptı.

Toplantıya, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Abidin Tüzün, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Zülfü Barış Şahin, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanımız Dr. Hüseyin Hakan Karakaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal, hastane yöneticileri, hasta yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Beyin-Der işbirliğiyle düzenlediğimiz programımızın ikinci etabında Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencileriyle "Beyin Sağlığı ve Hafıza" konusunda interaktif oturum gerçekleştirdik.