Ergani Devlet Hastanesinde 50. Kapalı Böbrek Ameliyatı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 07/10/2019

Ergani Devlet Hastanesinde 50. perkütan nefrolitotomi (kapalı böbrek taşı) ameliyatı yapıldı. 2018 yılında Üroloji Uzmanı Dr. İdris NAS tarafından yapılmaya başlanan Perkütan nefrolitotomi yöntemi ile ameliyat edilen hastamızın böbreğinde bulunan çok sayıda taş çıkarılarak sağlığına kavuşması sağlandı.

Perkütan Nefrolitotomi Nedir?

Anestezi altında önce idrar yolundan böbreğe uzanan ince bir tüp (kateter) yerleştirilir. Bu kateter böbreğe sıvı verilmesine ve akışına yardımcı olması içindir. Kateter takılması sonrası hastalar yüz üstü yatar pozisyona çevrilir. Hastaların sırtından yaklaşık 1cm’lik bir kesiden böbrek içine uzanan bir yol oluşturulup bu yola yerleştirilen tüp içinden kameralı aletler (nefroskop) ile böbrek içine girilir. Bu aşamada ameliyathanede kullanılan portatif röntgen cihazları cerraha yol gösterici olarak kullanılır. Böbrek içindeki taşlar parçalanıp dışarı alınır. İşlem sonunda hastanın böbreğine idrar akışını güvenli bir şekilde sağlaması için tüp (nefrostomi) yerleştirilir.

• 3.png
  • p1.PNG