“Altın Bebek Dostu İl” Ödülünü Aldık

Güncelleme Tarihi: 04/10/2019

“Altın Bebek Dostu İl” unvanını kazanan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen törende "Altın Bebek Dostu İll Plaketini" aldı.

Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmekte olup programın temel hedefi Başarılı Emzirmede 10 Adım Prensipleri doğrultusunda sağlık hizmetleri içinde emzirmeyi standart hale getirerek bebeklerin hayata en iyi şekilde başlamasını sağlamaktır. Bu kapsamda Diyarbakır, 2004 yılında "Bebek Dostu İl” ünvanını almıştır.

İl merkezindeki tüm hastanelerin ve İlçelerde bulunan doğum yapılan ya da çocuk hastanelerinin %75’inin Bebek Dostu Hastane olması ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları kapsamında yapılan çalışmaların bir adım daha ileri taşıyan iller için "Altın Bebek Dostu İl" kavramı geliştirilmiştir.

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları kapsamında yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Bebek Dostu İl olan Diyarbakır  “Altın Bebek Dostu İl” Unvanı almaya hak kazanmıştır.

1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen törende, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe tarafından takdim edilen plaketi; Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait AVAR, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Uzm.Dr. Zehra KILINÇ, Program sorumlusu Çocuk Gelişimcisi Halise Batan, Ebe Çiğdem DOĞU, Ergani İlçe Devlet Hastanesinden Ebe Arzu KILAVUZ ve ATT Latife BOZKURT KORKMAZ, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinden Ebe Songül ÇAKMAK ve Hemşire Sema ŞAHİN, Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan İlçe Devlet Hastanesinden Hemşire Engin YILMAZ, Ebe Başak CEVİZ ve Hemşire M. Sabri KIRIK teslim aldı.