Gazi Yaşargil’den Bir İlk Daha

Güncelleme Tarihi: 23/05/2019

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinikleri Ek Binasında, vücudun doğal açıklıklarından girilerek uygulanan V-Notes endoskopik cerrahi işlemi yapılmaya başlandı.

Kadın Doğum Uzmanı Mehmet Obut yaptığı açıklamada, “V-Notes ameliyatı dünyada ve Ülkemizde kullanılmaya başlanan çok yeni bir yöntem ve çok az merkezde uygulanıyor. Hastanemizde başarıyla uygulanan bu yöntemle hastalarımız oldukça memnun bir şekilde ayrılmaktadır. Daha önceki uygulamalarda karın bölgesinde endoskopik yöntemle 1,5 santim kesi oluşmakta iken V-Notes Yönteminde kesi bulunmadığından bu durum estetik açıdan da avantajlı bir uygulama olmaktadır.

Laparoskopik ameliyatlar, normal ameliyatlardan daha avantajlı. Ama bu yöntemin laparoskopik ameliyatlardan daha fazla avantajı var. Hastanemiz Ülkemizde endoskopik yöntemle yapılan ameliyatlar açısından sayılı merkezlerinden biri. Endoskopi oranı en yüksek hastanelerden birisidir. Neredeyse açık ameliyat yok denecek kadar az. Bu yeni yöntemle de Ülkemizde ensdoskopi anlamında öncü merkez haline geldik." dedi.