15 Ekim Dünya El Yıkama Günü Etkinliklerimiz

Güncelleme Tarihi: 16/10/2018

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olarak 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü Etkinlikleri kapsamında halkımızda farkındalık oluşturmak amacıyla;Sağlığın Geliştirilmesi Birimi tarafından ilimiz Bağlar İlçesi Beyaz Tebeşir İlkokulunda, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik el hijyeni eğitimi verilip Sağlıklı Yaşam Aracında video gösterimi yapılmıştır. Ayrıca Ninova Alışveriş Merkezinde açılan stantda 10.00-18.00 saatleri arasında doğru el yıkama teknikleri anlatılıp, el hijyeni bilincinin artırılması konularında vatandaşlarımıza bilgilendirici broşürler dağıtılmıştır. Bunun yanı sıra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şafak KAYA, konuğu olduğu polis radyosun’da, el hijyenin önemine dikkat çekip, doğru el yıkama tekniğiyle enfeksiyon hastalıklarında ciddi azalma meydana gelebileceğini vurgulamıştır.