9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Kapsamında TRT KÜRDİ'ye Konuk Olduk.
17 Haziran 2020



 Çölyak hastalığı (ya da Gluten Enteropatisi), bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus [tüysü oluşumlar] denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir  sindirim sistemi hastalığıdır. Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan glüten isimli bir protein neden olmaktadır. Genetik bir hastalıktır ve insan yaşamının her hangi bir bölümünde ortaya çıkabilmektedir. Hastalığın tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.

   Her yıl 9 Mayıs günü, Dünya Çölyak Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda; Kayapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Diyetisyen Fatma AYDEMİR PİRİNÇCİOĞLU tarafından TRT Kürdi’de Çölyak Hastalığı hakkında bilgilendirme yapılmış ve Çölyak hastalığının tedavisine yönelik beslenme önerilerinde bulunulmuştur.

  • WhatsApp Image 2020-05-06 at 16.18.11 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2020-05-06 at 16.18.11.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-05-06 at 16.18.10 (1).jpeg