“ÇOCUK PALYATİF BAKIM MERKEZİ” HİZMETE AÇILDI

Güncelleme Tarihi: 20/03/2019

Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde  kurulan “Çocuk Palyatif Bakım Merkezi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper BİTEN ve İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR, hastane yetkilileri ve çalışanları katıldı.

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper BİTEN; “Ülkemizde toplam 50 adet yatak sayısına sahip çocuk palyatif bakım merkezlerine 10 yatak daha kazandırmış olduk. Uzun süreli yatışların yapıldığı Merkezimizde hasta refakatçileri de düşünülerek kitap okuyup satranç vb. oynayabilecekleri bir alan da oluşturulmuş. Diyarbakır’a böyle bir merkezi kazandıran İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR’a Bakanlığımız ve halkımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Sait AVAR ise yaptığı açıklamada; “Palyatif Bakım; var olan hastalıkları nedeni ile iyileşemeyen veya tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa bağlı terminal dönem dediğimiz son döneme giren hastalara destek olmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür. Hastanın acılarını dindirmek, rahatlatmak amacıyla profesyonel bakım desteğidir. Palyatif Bakım Merkezi ise; daha önceleri “Artık hastanıza yapacak bir şey yok, alın eve götürün” denilen vakaların da bakıldığı, ilgilenildiği merkezlerdir. İlimiz ve bölgemize hizmet verecek olan merkezin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.