BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASINDA KORNEA NAKLİNE UYGUNLUK TARAMASI YAPILDI

Güncelleme Tarihi: 10/01/2019

Müdürlüğümüz ve Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle 7-13 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler HaftasındaAltı Nokta Körler Derneğine üye vatandaşlarımızın kornea nakline uygunluğu taraması yapıldı.

Göz Hastalıklar Uzmanımız Dr. Mehmet Fuat Alakuş tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırması Hastanemizde yapılan göz taramasında korneaya bağlı görme bozukluğu tespit edilen engellilere ücretsiz kornea nakli tedavisi uygulanarak ışığa kavuşmaları sağlanacaktır.

Yapılan göz taraması sonrası açıklama yapan Dr. Alakuş; "İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Altı Nokta Körler Derneğinin işbirliği ile tedavisi mümkün olan engellilerin tespiti için yürütülen ve üç hafta devam edecek çalışma kapsamında bugün 30 hastanın göz taramasını yaptık. Taramasında korneaya bağlı görme bozukluğu tespit edilen engellilerimize  ücretsiz kornea nakli tedavisi uygulanarak ışığa kavuşmaları sağlanacaktır. Bu ameliyat yüzde 100 devletimiz tarafından karşılanmakta olup ve Bakanlığımız da bu konuda çok ciddi bir emek sarf etmektedir.

Türkiye'de en hızlı kornea nakil sırası gelen il Diyarbakır'dır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırması Hastanesi Göz Kliniği olarak şu ana kadar 300'ün üzerinde hastamıza kornea nakli yapılarak ışığa kavuşmaları sağlandı." dedi.

• IMG_9105.JPG
  • IMG_9095.JPG